СВЕШТЕНИКОТ СЕ ВРАТИ ОД МРТВИТЕ: Сведок на пеколните ужаси, мачат со песна која добро ја знаете!

Џералд Џонсон, свештеник од Мичиген, кој верува дека бил привремено во пеколот откако доживеал срцев удар во 2016 година, раскажал дека она што го видел во земјата на „вечното страдање“ е навистина застрашувачко.

Џонсон тврди дека бил сведок на ужасни сцени на мачење и болка и истакнал дека оваа тортура е придружена со музика што ја изведуваат за да предизвикаат максимална траума.

„Слушнав како ги изведуваат „Umbrella“ од Ријана и „Don't Worry Be Happy“ од Боби Мекферин! Инаку, знам дека многу музика, текстови и песни се инспирирани од демони.

Демоните им даваат стихови на изведувачите со цел да ги контролираат луѓето на земјата. Во пеколот, секој текст од секоја песна постои за да ве измачува поради фактот што не сте го обожавале Бог преку музика додека сте биле на земјата, пишува webcafe.hr

И имавте можност да го обожавате Бог во црква или дома, но наместо тоа, избравте да го обожавате сатаната со повторување на стиховите што тој штотуку ги инспирираше“, рече Џонсон и продолжи:

Тие ги користат тие песни како инструменти за мачење. Работите да бидат уште полоши, демонскиот хор кој ги изведува тие песни намерно го прави тоа погрешно за да нанесе максимална болка“, рече Џонсон, додавајќи дека несреќниот човек брзо зажалил што не го обожавал Бог преку музика додека бил на Земјата.

@geraldajohnson1 My experience when I saw hell in February 2016. I’ll never be the same after that. #hell #jesus #unforgiveness #forgive #godsaid #encouragement #geraldajohnson #jesuslovesyou #moveforward ♬ original sound - Gerald Johnson

Џонсон нагласи дека видел и демони како робуваат на луѓето и опиша човек кој одел на сите четири како куче. „Изгоре од глава до пети. Очите му беа испакнати и имаше поводник околу вратот. Изгледаше како куче од пеколот, а на тој поводник го водеше демон“.

„Влегов во самиот центар на Земјата и работите што ги видов таму се всушност неописливи. Сум бил таму и не би му го посакал тоа на мојот најголем непријател. Никој не го заслужува тоа“, рече Џонсон и рече дека е лут на Бог што завршил во пеколот и покрај сето добро што го направил во животот.

„Господ ми зборуваше и ми рече: Ти тајно се лутеше на луѓето што ти наштетија, се надеваше дека ќе ги казнам. Сакам да се фокусираш на задачата што ти ја давам. А тие луѓе не се твои, тие се мои“, тврди Џонсон дека самиот Бог му рекол и рекол дека во срцето носи недостаток на простување за луѓето кои му згрешиле.

„Човек кој не сака да прости е човек кој заборавил дека му е простено“, заклучил тој.