Велосипедот е бавната смрт на планетата: Кој би рекол дека од него ќе страдаме

Извршниот директор на Еуро Ексим банка ги загрижи економистите со својата изјава:

Велосипедистот е катастрофа за економијата на секоја земја затоа што:

1) не купува автомобили, не позајмува пари за да ги купи.

2) не плаќа за полиси за осигурување.

3) не купува гориво,

4) не плаќа за сервисирање, одржување и поправка на автомобил.

5) не користи платен паркинг.

6) не предизвикува големи несреќи.

7) не му се потребни автопати со повеќе ленти.

не се дебелее.

Здравите луѓе не се ниту потребни ниту корисни за економијата.

1) не купуваат лекови.

2) не одат во болници или лекари.

3) тие не додаваат ништо на БДП на земјата.

Напротив, секоја нова продавница на Мекдоналдс создава најмалку 30 работни места бидејќи вработува:

10 кардиолози,

10 стоматолози,

10 стручни диететичари-нутриционисти, како и многу луѓе во занаетот.

Изберете внимателно:

велосипедист или Мек Доналдс?

Вреди да се размислува.

Марцио Галијани

PS: одењето е уште полошо. Пешаците не купуваат ни велосипед.