Забава

Еве како да наместите рубикова коцка во 20 чекори!

Иако, голем број луѓе мислат дека рубиковата коцка можат да ја сложат само генијалци, тоа всушност не е точно, бидејќи постои шема и алгоритам кој може да се научи напамет и кој ви овозможува да ја наместете оваа коцка во максимум 20 чекори.

Инструмент кој прави музика за хорор филмови - Кошмар машина

Иако, многу мислат дека хорор филмовите се страшни поради чудните сцени и чудовиштата, многу од нив не сфаќаат дека музиката е токму таа која има најјак ефект на нашата психа и страв и која ги провоцира најстрашните емоции.