Здравје // Исхрана

Кoja храна најмногу го забрзува стареењето?

Ние сме тоа што јадеме, па ако конзумираме храна која не е здрава, која содржи адитиви и многу други додатни шеќери, тогаш никако не можеме да очекуваме да останеме долговечни и здрави.

Еве зошто треба да јадете по две банани дневно!

Верувале или не, бананите имаат многу здравствени бенефиции кои може да ви го подобрат животот. Вашата секојдневна исхрана мора да содржи некое овошје, а ако веќе мора да бирате, нашиот совет се бананите.