Здравје // Исхрана

Проблеми кои бананата подобро ги решава од таблетите кои ги пиете!

Дали знаете дека бананата може поефективно да реши некои проблеми отколку таблетите кои ги пиете? Запознајте ја здравата страна на бананата и избегнувајте ги фармацевските производи доколку имате алтернатива.

Зошто е штетно да се пие сок од портокал наутро?

Свежиот сок од портокал е важен елемент на здравата исхрана. Но, за да свежо цедениот сок од портокал не би му штетел на здравјето, неопходно е да се придржувате до неколку едноставни правила.

ВОДА: Да се пие пред оброк или после оброк?

Лекарите и нутриционистите се со став дека чаша вода пред оброкот може да даде чувство на ситост, што би придонело да се јаде помалку, или да се избегне прејадување.