Здравје // Совети

Како да се ослободите од стрес и да ги смирите нервите за само неколку минути

Со се посложените механизми на нашето општество, често доживуваме стрес. Секојдневниот начин веќе никој не штеди. Дали е можно да се ослободите од стресот и да ги смирите нервите за неколку минути?

И задоволство и лек: Научиниците откриваат зошто треба почесто да пиете пиво!

Научниците од Универзитетот Ајдахо открија дека состојката која му ја дава горчината на пивото всушност содржи компоненти кои се делотворни во борбата против различни болести, вклучувајќи го и канцерот.