Човек „умирал“ од болки, па отишол на лекар: Кога виделе што ставил во интимната регија, сите биле шокирани


Мажот отишол во болница поради силни болки во неговата интимна зона, откако внел игла, ластик, па дури и електричен кабел.

Маж од Индонезија (48) побарал помош откако му било потешко да уринира. Тестовите на крв и урина покажале дека има проблеми со бубрезите и уринарна инфекција.

Меѓутоа, кога му била направена рендгенска снимка на карлицата, забележан е непроѕирен предмет и „сенка“ налик на жица.

Поради присуство на метален предмет, мажот добил камен во мочниот меур со големина од 5 на 3 сантиметри, а последователната проверка покажала дека има игла, ластик, и електричен кабел од 10 сантиметри.

Сите работи биле успешно остранети

Мажот, опишан како сексуално активен, немал документирани психијатриски нарушувања кога првично побарал лекарска помош.

„Покрај тоа, тој негираше каква било историја на самозадоволување со туѓи предмети“, напишале лекарите од Општата академска болница „Д-р Соетомо“ во Сурабаја, Источна Јава, во медицинското списание „Радиологија случајни извештаи“.

Психијатрите подоцна му дијагностицирале нарушување на адаптирањето – емоционална реакција на стресен настан или промена на животот. Нему му беа препишани антипсихотици, лекови кои ги намалуваат и контролираат симптомите на менталното здравје, вклучително и шизофренија и биполарно растројство.

КТ скен подоцна потврди дека уретерот му е зголемен и дека има хидронефроза (кога едниот или двата бубрези се истегнати и отечени бидејќи урината не може правилно да исцеди).

Тој не претрпел трајни оштетувања и наводно можел повторно да уринира нормално само една недела по процедурата. Тој се вратил на последователен преглед шест недели подоцна, каде што тврдел дека нема никакви компликации и дека неговата бубрежна функција изгледа нормална.