Го викаат момчето волк: Има многу ретко нарушување, еве како изгледа неговиот живот

Неизлечиво е

Лалит Патидар, момче од село во Индија, се прослави во локалната заедница, поради многу ретко нарушување. Неговите соседи го нарекуваат „момче волк“.

Неговата болест се нарекува хипертрихоза, што предизвикува раст на косата низ целото лице. Лекарите велат дека, за жал, неговата состојба е неизлечива.

Неговите соученици го исмеваа, дојдоа до прекарот што го спомна, но со текот на времето го прифатија и сега тој нормално игра со нив, водејќи живот на просечен тинејџер.

Фото: Фејсбук