Ова е братот на Здравко Чолиќ: Голем месар, сака ќебапи и си личат

Здравко Чолиќ има брат кој се вика Драган и многу ретко се појавува во јавноста, но големата балканска ѕвезда е многу приврана кон него. Иако не се занимава со јавни работи, во Белград држи своја ќебапчилница.

Пред неколку години, Драган наводно го купил оригиналниот рецепт за познатите сараевски ќебапи, а рецептот му го продал добро познатиот локален производител на ќебапи- Хоџиќ.

Иако не сака да се покажува во јавноста, Драган и Здравко се многу приврзани и секогаш кога Чола е во Белград, тој се труди најдобро да го помине времето со својот брат, како и со другите членови на семејството.

- Моите родители направија сè за да не изведедат на витинскиот пат мене и мојот брат Драган и тие го откриј најдоброто од нас двајца - изјави Чола порано за „Стори“.

Фото: FACEBOOK/DRAGANCOLIC