Спорт

Димитар Георгиев: Злато во кик бокс се постигнува со ментална цврстина

Неговите успеси на светско ниво се и наша гордост. Има фантастични удари и секогаш е спремен да го нокаутира противникот. Предизвик му е и другите да ги научи да се борат и да се изградат како здрави личности..

Милионски трансфер: Кој е Елиф Елмас, гордоста на македонскиот фудбал?

Селекторот на туркска репрезентација, Фатих Терим во 2017 години се обиде да ја наговори нашата фудбалска ѕвезда да игра за Турција, но беше одбиен со одлуката на Елиф кој доследно реши да ја претставува нашата земја.

Борбата продолжува: Каква е здравствената состојба на Шумахер?

За Мајкл се грижат многу добро. Тој сега живее со семејството во куќа во околината на Женева и се уште се бори, исто како и неговите блиски, изјави поранешниот шеф на Ферари, Жам Тод кој постојано го посетува легендарниот Шумахер...