Стил // Совети

Фројд со една реченица кажал сѐ

Зигмунд Фројд, најпознатиот психијатар и татко на психоанализата ни остави генијални мудрости и изреки за сите времиња. Меѓу нив е и лекцијата која секој треба да ја запамети - Како да препознаете глупави луѓе?

Изолирани и без вистински пријатели: Дали е ова најосамената генерација во историјата?

Сведоци сме дека луѓето денес се многу осамени. Последиците од модерниот начин на живот направија да се чувствуваме осамено и отуѓено од другите, но и се потешко да склопуваме пријателства.