Стил // Совети

Алкохолот дејствува поинаку на сиромашните и богатите

Норвешки лекари открија необични законитости - употребата на големи количини на алкохол го зголемува ризикот од инфаркт и други смртоносни болести на срцето и крвните садови кај сиромашните, но не и кај богатите луѓе.

За сите родители: Зошто Стив Џобс во својот дом стриктно ограничувал користење на технологија?

Стив Џобс во светот е прогласен за „еванѓелист“ на развојот на дигиталната ера, но верувале или не, тој во својот дом ја забранил употребата на секаков вид технологија, дури и на неговиот популарен Ipod.