Тина Тарнер: Преживеав мозочен удар и рак, ама лавот во мене победи

Тина Тарнер зборуваше за преживувањето од нејзиниот насилен брак со Ајк Тарнер и за тоа како го „повика својот внатрешен лав“ за да ги надмине нејзините бројни здравствени проблеми.

Иконската пејачка, 81, е заслужна за будизмот што ја охрабри да го „живее животот“ во целост и да го надмине семејното насилство што го претрпе за време на бракот со музичарот, кој траеше од 1962-1978 година.

Најдобрата хитмејкерка во историјата се бореше и со бројни здравствени проблеми, вклучително и мозочен удар во 2013 година само неколку недели по нејзината венчавка со сопругот Ервин Бах и и беше дијагностициран рак на цревата во 2016 година. 

Зборувајќи за Гардијан  во поддршка на нејзината нова книга, "Водич за промена на животот за добро", таа рече: „Со текот на годините го повикав својот внатрешен лав и го надминав секој здравствен проблем. Болеста ми даде поголема благодарност за здравјето и ме потсетува да го живеам секој ден во потполност. 

„Будизмот ме најде. Злоупотребата што ја претрпев во 20-тите и 30-тите години станаа очигледна за луѓето околу мене и во различни периоди голем број од нив ми предложија да научам за будизмот.

Извор: Дејли меијл