Здравје

Акни кај возрасни мажи: Причини и превенција

Кај повеќето луѓе, појавата на акни е предизвикана од промени на нивото на хормоните. Овие хормони произведуваат масла кои можат да се заглават во порите, што најчесто предизвикуваат развој на бактерии.